Fóliavágás, betűvágás, matrica dekor


A számítógépes fóliavágás, betűvágás a dekoráció nagy technikai vívmánya. A vágóplotterek szabályosan és villámgyorsan vágják a vonalakat és az íveket, így minden egyes betű egyforma, szinte bármi megoldható vele, ami körberajzolható. A feliratkészítés, cégtábla készítés, reklámfeliratok, grafikák készítése így sokkal szebb és gyorsabb is, mint régen volt.


A fóliavágás technikája

Így készül a feliratvágás: A szöveg, a grafika, vagy logó vektoros, vagyis körvonalazott formában készül el. Ez azt is lehetővé teszi, hogy könnyedén átméretezzük, torzulás nélkül nagyítsuk/kicsinyítsük a betűket és a grafikát. Az öntapadós réteggel bevont PVC fólia egy szilikonos réteggel ellátott hordozó papíron úgynevezett liner-en van. Fóliavágásnál a vágóplotter csak a felső rétegen lévő öntapadós fóliát vágja át, hogy az alatta lévő szilikonos hordozó réteg ne sérüljön. Vágás után a fóliából kézzel kiszedjük (eltávolítjuk) a számunkra felesleges részeket. Kiszedés után gyűrődésmentesen ráhelyezzük az applikálót, mely lehet papír vagy műanyag alapanyagú.
Majd az applikációs fólia segítségével egyben áthelyezzük a dekorálandó felületre, odasimítjuk, simítás után az applikációs fóliát eltávolítjuk.
A dekorációs fóliák anyagukban színezettek, ezért mindegy melyik oldalát nézzük mindkét oldala egyforma színű.  Ennek köszönhetően az üvegek belső oldalára ragasztva kívülről is látszik. Átvilágított táblához speciális, átvilágításkor élénkebb színű fóliacsaládot használunk.

Betűvágásnál színenként dolgozunk

Többszínű grafika esetén minden egyes színt külön vágunk és ragasztunk, így előfordulhat, hogy több réteg kerül egymásra. Ha több színt szeretnénk használni, érdemes a nyomtatott fóliát választani a lézervágott színes fóliák helyett.

Színátmenetes, tónusos, képes fólia nincs, azt csak nyomtatni lehet

Csak nyomtatott matrica körbevágásával tudjuk elkészíteni a grafikus, tónusos felületeket
Az egyszínű fóliavágás az utóbbi időben háttérbe szorult a nyomtatott matricák körbevágásával szemben, mert nyomtatáskor egy rétegben teljes színvilágában megnyomjuk a kívánt grafikát, amit körbe tudunk vágni, így sokkal nagyobb teret engedve az elképzelésünknek, kevesebb munkafolyamattal és idővel.
Azt azonban érdemes mérlegelni, hogy az egyszínű dekorációs fóliák mivel anyagukban színezettek, ezért számos esetben színtartósabbak, mint a nyomtatott matricák.

Dekorációs fóliáink típusai:

- rövidebb élettartamú polimer fólia (1-3 év)
- hosszabb élettartamú monomer fólia (3-7 év)
- autó fólia
- homokfúvott fólia
- carbon fólia
- textilre vasalható fólia
- átvilágítható fólia

Dekorációs nyomda Budapest - fóliavágás, betűvágás, matrica nyomtatás rövid határidővel, ragyogó minőségben!
Kérjen ajánlatot!posta cím

Címünk: Daniella telep
1106 Budapest, Jászberényi út 82/C.
(Kérjük mielőtt indulna, telefonáljon!)Oldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani felhasználóinknak. További információk